Burlin Spotify Twitter Facebook Instagram

För de av er som av någon anledning vill ha mer: Burlins Jävla EP och andra diverse ljud på Soundcloud dessutom finns jag på Facebook, Instagram och Twitter!

14 april 2010

Ni som levde på den tiden då man gick hem för att ringa

Ständigt uppkopplad, alltid nåbar, aldrig hundraprocentigt ensam eller fri från någon form av kontaktmöjlighet. Lyssnade på ett program på P3 där de diskuterade just det här med att alltid finnas tillhands via mobil, internet mm. Kommer ni ihåg när man gick hela vägen hem för att ringa ett samtal? Det låter ju nästan sinnesrubbat idag när man inte har något som nödvändigt vis är direkt kopplat till hemmet. Telefonjack, nej tack! Det är ju för helvete slogans om "Ut med det gamla, in med det nya"! Vem skriver brev idag? Som någon i radioprogrammet jag lyssnade på sa, "Om jag och en väninna umgås med en person som inte jag träffat tidigare och senare tackar för en trevlig dag med ett mejl på Facebook så är det ingen som tycker det är något konstigt med det, men om jag skulle skicka ett helt vanligt brev skulle jag betraktas som galen".
Det är en intressant tankegång. Nu är ju inte jag en person som skrivit mycket brev i mitt liv men om brevformen skulle dö ut helt skulle jag ändå tycka att det vore lite tråkigt. Hellre får eller skriver jag brev ön vykort. Har aldrig i mitt liv skrivit ett vykort friviligt, inte heller sparat något längre än det legat på lådan. Vykort skriver en person som ofta är ledig, till exempel på semester, och i 99,9 procent av fallen på annan ort än hemma. Min åsikt gällande vykort är egentligen att det är en liten form av hån, en långnäsa till dig som tagit emot ett vykort som exempelvis säger " jag är ledig, inte du, dessutom är jag i Spanien!". Om vi ska, förlåt, om NI ska fortsätta envisas med vykort kan ni väl istället skriva just så, istället för att klä in orden i meningslösa rader om hur många grader det är i vattnet, i skuggan, hur lite en öl kostar och ljuga lite om att ni faktiskt saknar Sverige! Nästa gång kan ni väl skriva ett brev istället. Inte ett mejl utan ett riktigt brev! Jag ska försöka göra det, hålla brevet vid liv och om jag av en händelse får ett brev nästa gång istället för vykort så lovar jag att det kommer sitta högst upp på kylskåpet, brevid förra månadens elräkning.

Koppla av ibland, om du kan, din router!
/burlin


- burlins mobila enhet

2 kommentarer:

  1. Jag kommer nog inte skicka nåt brev men jag ska inte svära på det. /Scum

    SvaraRadera
  2. Jag väntar med en kylskåpsmagnet i högsta hugg!

    SvaraRadera