Burlin Spotify Twitter Facebook Instagram

För de av er som av någon anledning vill ha mer: Burlins Jävla EP och andra diverse ljud på Soundcloud dessutom finns jag på Facebook, Instagram och Twitter!

18 juni 2010

Känn ingen sorg för Östermalmstorg

Det är fredag och i vanlig ordning jobbar jag, med bilen som huvudinstrument för att nå mina kunder.

Det var förmodligen världens sämsta planering som låg bakom beslutet att besöka centrala Stockholmskunder dagen innan Kronärtsprinsessans bröllop, men vad gör man. Det är bara att tuta och köra. Typ.

När jag är på väg mot en kund som ligger vid Slussen är jag tvungen att passera Stureplan, vilket alltid är en fröjd för ögat precis som "Gula fläcken" och gråstarr.
Just idag var trafikljusen ur funktion (förmodligen första gången någonsin med tanke på hur förvirrat folk betedde sig). Dyra kostymer tittade runt som om stadsdelen byggts om över natten och de rika damerna vågade sig knappt över gatan eftersom det inte fanns tydliga riktlinjer för hur de skulle föra sig utan "grön gubbe".

Jag kör på, lagom sakta och mycket uppmärksamt.
När jag når en av korsningarna blir jag tvungen att bromsa lite tvärt eftersom en välklädd affärsman dundrade ut mitt framför bilen.
Hans reaktion var så typisk översittare över hela världen för när jag väl stannat ca 2 meter ifrån honom, ger han mig en blick som sade mer än tusen diamanter i hans olyckliga frus ögon när hon ser dem runt halsen på hans älskarinna.
Han var sur. Nä, föresten, han var svinförbannad!
Han blängde mig rakt i ögonen hela vägen över gatan.

Min reaktion var så klart att med varje uns av min kropp visa att jag helst kört över honom, backat bilen och kört över honom igen!

Vad är det med människor som tror att världen ska stanna upp och rulla ut röda mattor under deras handgjorda, Italienska skor?!
Dessa individer lider av sån hybris att de skulle behöva syrgasmask för att vistas på den höjd de själva tror att de befinner sig på!

Attityd visar ofta vad för slags person du är och just den här mannens attityd visade direkt att han var ett förstklassigt svin!

Det jag gillar med mig själv är att jag vet att den här mannen kommer få minst fyra rader i min text som har jobbtiteln; "Känn ingen sorg för Östermalmstorg"!

Den skulle kanske kunna låta ungefär så här:

"Storstilad, spegelbilden ljuger
för den är inbillad.
Inkilad mellan dina svullna hjärnhalvor, vetskapen om att du är högutbildad.
Så du stirrar stint men tittar blint,
storpampen mitt i min fil.
Trist att du i din dyra svid hamnade under mitt fordon nu kallad likbil"

/burlin


- författat på burlins mobila enhet


3 kommentarer:

 1. Det är inte värt vad det kostar att köra över människor med huvudet i molnen och pengar både i Schweiz och placerad i aktier. Bättre med bra texter som svider.../Trogen läsare

  SvaraRadera
 2. Trogen läsare, du ska ha tack! Dels för att du är just, en trogen läsare, sen även för att du hade en bra kommentar på mitt inlägg!
  Klart man inte ska köra över folk för att de beter sig illa, men däremot spelar vi allihopa (hoppas jag) upp bilder i huvudet på de saker vi ibland skulle vilja göra, hur oanständigt, olagligt, osmakligt, osmart eller bara ordentligt det än må vara!

  Tack för att du tyckte till! Jag gillar't!

  Trevlig helg!
  /burlin

  SvaraRadera
 3. Åter en text som fungerar!

  Father

  SvaraRadera