Burlin Spotify Twitter Facebook Instagram

För de av er som av någon anledning vill ha mer: Burlins Jävla EP och andra diverse ljud på Soundcloud dessutom finns jag på Facebook, Instagram och Twitter!

28 juni 2010

Sommarens vändpunkt eller startskott

Då var det måndag igen. Över den här lilla långhelgen tog även jag en välbehövlig paus från allt som har med datorer, jobb och inomhus att göra. Midsommarafton stod ju vid dörren!

Egentligen en dag som vilken annan, dessvärre är det väl att den påminer om att "efter den här dagen vänder det", "Nu blir det bara mörkare och mörkare" - typiskt svenskt och possitivt tänkande!
Vi spenderade den lugnt hos några vänner - God mat, dryck och jävligt trevligt umgänge!
Nog om det, nu till något annat.

Jag läste en blogg som koncentrerar sig på mobbning och tillhörande kategorier i ämnet. Det var något om att "Folk super för mycket och vet inte vad dom gör", "Midsommar är en våldsam dag" unt so weiter, mycket tråkig läsning. Jag menar alltså inte att det var tråkigt att HÖRA om hur det faktiskt är när folk firar onykter midsommar, nä, inlägget var tråkigt!
En sten vet att folk super för mycket, inte bara på midsommarafton utan året runt, ibland mitt i veckan men det är inte heller detta som jag vill skriva om nu.
Folk får supa hur mycket dom vill, egen vilja, eget vett och ovett. Folk får skriva vad dom vill, hur trist det än må vara, men jag undrar bara vad själva idén med allt detta är.

Folk super, ibland för att det är gott, för att man vill ta ett sällskapligt glas vin, man är törstig, man har tråkigt, man är beroende, det är fest. Men ibland tar sig folk sprit över huvudet för att de vill att någon ska se att just dom finns. Ett rop på hjälp, som det så vackert heter.

Men nu är det ju faktiskt så här: Folk super och kommer alltid att supa, lika mycket som det finns godtemplare som proklamerar ett sunt och nyktert leverne. Allt är som vanligt. Den som super tycker att den som inte super är en tråkig jävel som lika gärna kan åka hem, medan den som förhåller sig nykter tycker att alkoholen och de som nyttjar den är svin och faller under kategorin "tänkbara våldsmän".

Så medan dessa båda sidor kastar sten och svordomar på och efter varandra, snurrar jorden på, folk går till jobbet och klagar att dom hatar sitt jobb, arbetslösa förblir arbetslösa (en del endast för att dom hatar att jobba), folk begår brott, kränker varandra, sprider kärlek och ondska och kanske ibland lite ljus, över en annars ganska så grå och dassig vardag.
Poängen är alltså - livet går vidare! Vad är en öl utan att få dricka den i andakt och lugn och ro, samt vad är det att njuta av nykterhetens sunda om man ändå ska beblanda sig med fyllskallar som ändå bara gnäller på en?!

Glad midsommar, allihopa och - SKÅL!

/burlin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar