Burlin Spotify Twitter Facebook Instagram

För de av er som av någon anledning vill ha mer: Burlins Jävla EP och andra diverse ljud på Soundcloud dessutom finns jag på Facebook, Instagram och Twitter!

14 september 2010

Integritet, politik och allmänna frågetecken

Valår, med mindre än en vecka kvar till "D-dagen" och Sveriges politiska elit löper amok med media i spetsen, SAMTIDIGT går väljarna och tiger, helt ovilliga att erkänna vilket parti man ska rösta på.

Jag tycker faktiskt det är lite konstigt, folk annonserar ut intima detaljer om sina privatliv när de snackar i mobil på bussar, tåg, var helst det finns mycket folk, men ändå vill väldigt få säga vilket parti de ska rösta på!

Jag kan säga på en gång att jag är mycket kluven. Jag vet inte hos vilket skandalomsusat parti mina ideal skulle kunna tänkas trivas.
Det enda jag ser just nu är krig i sandlådan.
Att folk med så pass hög ställning (och lön) vågar uttrycka och bete sig som tjurskalliga treåringar är för helvete patetiskt!
Media sjasar ju upp stämningen ännu mer med väl utvalda citat och småskandaler som bara trissar upp stämningen ännu mer!

En gång i tiden var jag en aktiv socialist, radikala tankar och umgängen, men extremvänstern är i vissa fall som extremhögern - Med våld och hot når man framgång.
Därför tog jag ett eller två kliv åt sidan.

Jag är såklart fortfarande röd i själen, i tanken, i blodet, men jag är inte inriktat på en gruppering, ett parti, ett fack.
Jag visar min ställning i det jag skriver och gör här, i min musik och i mina dikter och texter.

Jag har svårt att sympatisera med mediaclowner, vilken färg de än har på peruken och lösnäsan!
Jag har svårt att förstå folk som hävdar att de håller hårt på integriteten samtidigt som de slänger upp vad fan som helst på nätet för allmän beskådan, omöjligt att radera!
Jag förstår inte hur vanliga människor ska ha råd att bo när lägenheter byggs för studenter men kostar som för oljeprinsar!
Jag förstår inte att folk kan lägga något så viktigt som sin röst på ett särskilt parti, ett parti som lika gärna skulle kunna vara vilken kvällstidning som helst, och låta dem representera din röst under fyra år som oftast gör dig mer besviken än nöjd!

Jag önskar att vi skakades om, att vi skärpte oss, att alla som faktiskt lyckats tillskansa sig en position som kan göra skillnad använde sin makt till att skapa rättvisa, mer syster- och broderlighet, mer glädje, mer luft, mer hjärta till ett redan fyrkantigt och korrupt skitsystem som definitivt behöver skakas om i dess skeva grundvalar!

Må medmänsklighet, rättvisa och kärlek bli vårat gemensamma mål!

/burlin

- Författat på burlins mobila enhet


Location:Estunavägen, Sverige

3 kommentarer:

 1. Ett träffsäkert inlägg inför valet!
  Kanske man kan säga om våra politiker som Voltaire i Candide :" Det är väl talat, svarade Candide, men nu måste vi odla vår trädgård!

  Father

  SvaraRadera
 2. Tack Axel och snygg liten anekdot där, käre far! Ja, ibland vill man bara käka upp hatten och gå tillbaka till kojs för att slippa vissa eländen men, detta är den värld vi lever i så låt oss medverka!

  /Burlin

  SvaraRadera