Burlin Spotify Twitter Facebook Instagram

För de av er som av någon anledning vill ha mer: Burlins Jävla EP och andra diverse ljud på Soundcloud dessutom finns jag på Facebook, Instagram och Twitter!

10 juni 2010

Den som tror vet oftast ingenting

Jag uttalar mig, som ni säkert redan vet, om mångt och mycket, men det jag uttrycker i ord är bara vad jag anser om det jag själv ser och hör, upplever och registrerar.

Jag, har förutom min egen misslyckade student, genomlidigt diverse ex-flickvänners studentmottagningar och vallfärd till cermoni i parken och Gud vet allt. Det är nog bland det tråkigaste jag vet, dessutom har jag på senare år förstått att bakom varje glad student huserar en enorm oro över framtidens svarta hål.
Jag skiter blankt i politiska uttalanden om huruvida det ses att vara nyutexaminerad och inkastad på en mycket osäker arbetsmarknad!

Situationen är klart dålig, det fattar tillochmed en död apa, så Ni högt uppsatta i maktens korridorer, varför kan ni inte bara gå ut på en av folket slumpvald skolgård och kasta sten på varandra!
Femåringar med lite maktsmak i käften, jämföra spade i sandlådan - ska det kallas politik?!

Jag tycker vi ska tycka, vitt och brett tillochmed! Men jag tycker att många verkar "tro" mer än de faktiskt "vet". Förutfattade meningar, även kallat fördomar, verkar allt som oftast vara den vind som vi vänder vår kappa med. Har vi inte ork att ta reda på vad vi egentligen tycker och tänker längre, eller sejfar vi bara och säger "tror det" för att ingen ska tycka att man tycker eller gör fel.

Nu drar jag detta förbannat stort och över många olika områden men eftersom jag redan generaliserar så kanske ni ser vad jag syftar på.
"Det allmän medvetandets bakgård" som Maj Sjöwall och Per Wahlöö så vackert uttryckte det. Vi lämnat helt enkelt det stora och jobbiga tycket och tänket till någon annan.
De åsikter som jag helt säkert vet att de flesta av er har där inom er, de borde väl få luftas av vilken jävla sopprot som helst!
Är allting bara ett "kanske", "jag tror det", "vad tycker du", "så kan jag väl inte säga" och liknande, då tar någon annan som har mer skinn på näsan(och förmodligen mer pengar) ditt ord, förvränger det och stämplar det som sitt eget!

Så säg att du vet, iallafall vad du själv tycker om saker, annars kan man få käka upp sina ord i fel ordning och sammanhang, speciellt om man bara höll käften!

Om jag hade möjligheten att helt välja min klädsel när jag jobbar så hade min Skitsystem-keps alltid suttit på mitt huvud, som krona på verket. Mest för att alltid ha en tydlig åsikt gällande det mesta.

- författat på burlins mobila enhet

2 kommentarer:

 1. J A G Instämmer ;)
  Jag har 2 utbildningar... inte fan har jag fått MASSOR med jobberbjudanden hit och dit, åtminstone ingenting som är nåt att ha!
  Det utlovas guld och gröna skogar, men vi får skiten som ingen annan vill ha , jobben som inte ger mer än några 100 kr. kvar efter hyran är betald varje månad. Kalla det svensson livet.. jag kallar det skit ;)

  SvaraRadera
 2. Sandra, du är en klippa!
  Skönt att du förstår vad jag menar. Jag har sällán försått poängen med att försespråka utbildning och sen lämna de utbildade till havet av ändlöst sökande av arbeten.
  Förhoppningsvis vänder det snart, men om vi tittar på historien och hur det ser ut i världen - knappast!

  SvaraRadera