Burlin Spotify Twitter Facebook Instagram

För de av er som av någon anledning vill ha mer: Burlins Jävla EP och andra diverse ljud på Soundcloud dessutom finns jag på Facebook, Instagram och Twitter!

9 november 2010

Micke, Mammon och Teppas

Ring P1, vilket underbart program! För er som inte lyssnat så går det hela ut på att vem som helst ringer in till programledaren (bl.a. Teppas Fogelberg) och pratar om vad som helst! Senast; den aldrig så omdebatterade abortfrågan, utlandsbesöket från Iran, den nya skandalboken om kungen och mycket mycket mer.

Jo, en helt ny sysselsättning i bilen för mig är att lyssna på Ring P1. Man får upp ögonen för vad folk faktiskt går runt och tycker och tänker i vårt land. Det är inte så "lätt och lagom" som man kanske tror!
Imorse var det först ut en man som uppenbarligen var en fanatiker som förespråkade abortförbud. Han tyckte aldrig att det fanns en orsak eller rätt till abort om "befruktningen blivit fullbordad", ett liv till vilket pris som helst, helt enkelt!
Jag höll inte med.
Fanatiker är som fanatiker är mest, alltså fanatiska vad gäller vad som helst, men ofta är det ju så att man tror så benhårt på något att det inte kan eller får ifrågasättas vilket då alltid, i min bok, hamnar under kategorin: fanatisk dynga!

En annan sak som bara dök upp i min skalle, bara sådär, är hur företag med gott samvete (vilket samvete?) kan använda sig av den "servicen" att man kan handla hos dem på Kredit.
Att handla på kredit, det gör man alltså för att man inte har de pengarna på kontot utan istället lägger det som en skuld som betalas av vart efter. Kreditgränsen ökar/höjs ju mer du handlar på kredit (alltså för pengar du fortfarande inte har) för att skuldsätta kredit-tagaren ännu mer och samtidigt få denne att köpa mer och oftare till karusellen är så åt helvete skev och ur balans att den förr eller senare brakar ihop!
Det är sjukt, använda sig av enkla knep för att fånga lättköpta kunder som inte har det fett på något sätt genom att erbjuda ett sätt att handla utan att egentligen ha råd. Du kan alltså vara ett låtsat rikemansbarn tills kravbreven börjar hopa sig och du måste börja hitta en väg ut!

Allting i samma genre är ett ondskans instrument som lurar in människor i en falsk, ekonomisk oberoende-känsla som förr eller senare gör dig både ekonomiskt ostabil och förmodligen duktigt skuldsatt.

Detta är något jag borde ta upp i Ring P1, det borde ju finnas en del åsikter och känslor kring ämnet!

Betala av era krediter, handla när du har råd och ge banker och företag "mittenfingret" innan du ringer Ring P1 och spyr galla över Kungar, bönder och smygrökande prinsessor!

/butlin

- Författat på burlins mobila enhet

1 kommentar:

  1. Spy galla på bönder ska man inte göra för det är dom som tillverkar mjölk.

    SvaraRadera